Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابراهیم عمران؛ مینی‌سریال «میر از ایست‌تاون» جدیدترین محصول شبکه «اچ‌بی‌او» داستان کارآگاهی است که خود درگیر مشکلات زندگی شخصی است و از طرفی پیگیر قتلی محلی در شهری کوچک در ایالت پنسیلوانیاست. آنچه تماشای این اثر با بازی «کیت وینسلت» را جذاب‌تر می‌کند، نشان دادن بی‌پیرایه فروپاشی نهاد خانواده به اعتقاد نویسنده و کارگردان آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امریکایی که در این کار مشاهده می‌شود و کارآگاهی به نام «مر» با نقش‌آفرینی باورپذیر، آن را، متجلی می‌نماید؛ بار دیگر نشان می‌دهد سریال یا فیلم تا چه حد می‌تواند کژتابی‌های اجتماع را دست‌کم پوشش دهد و صرفا به دنبال آن باشد که از صدر تا ذیل خانواده‌ای می‌تواند با یک تصمیم اشتباه از هم متلاشی شود.

نکته معمایی و درام این مینی‌سریال، درگیر کردن چند خانواده بابت قتل دختری است که بسان دانه‌های تسبیح، هر لحظه بیم آن می‌رود که مظنون اصلی باشند و تا چند پلان و سکانس آخر، کمتر فردی می‌تواند حدس بزند که گناهکار واقعی کیست.

پلیسی که درگیر و دار خودکشی فرزندش است و از سویی طلاق گرفته و نوه‌اش نیز با او زندگی می‌کند؛ سعی دارد با پیگیری قتل کمی از مشکلات خانوادگی‌اش، خود خواسته دور بماند و حتی از همجنس‌گرایی دخترش، با علم اینکه تا حدودی بدان آگاه است؛ دم بر نیاورد و از نصیحت به او طفره رود. چه که دیگر طاقت کشش همه این بحران‌ها را با هم ندارد و بدین سبب با احتیاط رابطه‌ای عاشقانه با نویسنده‌ای؛ مامن تنهایی‌اش می‌شود.

هر چند در این کار نیز، آن حس و انتظاری که از او می‌رود را نشان نمی‌دهد. کیت وینسلت زنی میانسال نشان داده می‌شود که موید و نماد زنانی در این سن و سال در جامعه (خانواده) امریکایی هستند. زنانی که حتی با وجود متاهل یا مطلقه بودن؛ دنیایی متفاوت را از سر می‌گذرانند و باکی ندارند در مراسم عروسی شوهر سابق‌شان نیز شرکت کنند.

نماد‌های فرهنگی‌ای که در این مینی‌سریال هفت قسمتی ارایه می‌شود با جسارت زیادی، صدای آنانی می‌تواند در اجتماع آزاد ینگه دنیا باشد که کمی متفاوت می‌اندیشند و با اهرم سریال و فیلم قصد آن دارند نهیبی به کارگزاران اجتماعی و دولتمردان آن کشور وارد کند. باری به هر جهت بودن و سر در لحظه‌های خوش آنی فرو بردن؛ شاید برای مخاطبان غیرامریکایی، آرزویی غایی باشد ولی با کمی تعمق می‌توان دریافت جامعه کنونی ایالات متحده، از این سقوط اخلاقی بیزار شده است.

دست‌کم در این اثر خانواده‌ای را نمی‌بینیم درگیر اعتیاد، خودکشی، تن‌فروشی، دزدی و مسائلی از این دست نباشد و از هر طرف که نگاه شود چند خانوار می‌تواند الگویی تمام عیار از اجتماع متناقص امریکا باشد. آنچه می‌ماند برای مخاطب ایرانی جدا از ساختار خوب و درست قصه و مسائل تکنیکال اثر؛ آب نبستن بی‌جهت داستان است که تا بیست یا سی قسمت ادامه نمی‌یابد.

کرداری که در این جغرافیا و با کمی دقت می‌توان نمونه‌های زیادی از این «زخم‌های کاری» که می‌خواهند به هر دلیلی زنده باشند از باب سریال‌سازی مشاهده کرد در این روزها. نکته دیگری که می‌تواند توجه برانگیز باشد که البته در سریال‌سازی‌های امریکا، اظهر من الشمس است این گزاره و امر بعیدی نیست؛ اجازه دادن و در حقیت قائل بودن به نشان دادن کاستی‌هاست که در این رهگذر حتی یک مینی‌سریال هم می‌تواند برای مسوولان اجتماعی تلنگری باشد در برابر نارسایی‌های اجتماعی.

پایان این سریال نشان می‌دهد که چرا کارآگاه تا پلان آخر متقاعد نشد قاتل فردی است که دستگیر شده و با کمی چاشنی شانس و مسوولیت‌پذیری شهروندان به گره اصلی قصه دست یافت. گره‌ای که توانست نوجوان دیگری را دست‌کم از ادامه مسیر نادرستش، باز دارد تا سرنوشت پسر کارآگاه تکرار نشود در آینده‌ای نزدیک برای او. داستانی که می‌تواند برای هفت ساعت، مخاطب را نگهدارد و از سویی تلنگری کوچک به آنان وارد نماید که حفظ و نگهداری نهاد خانواده چه در امریکا یا هر نقطه‌ای در گیتی می‌تواند با کمی لغزش فکر، از هم بپاشد...

منبع: روزنامه اعتماد

منبع: فرارو

کلیدواژه: نقد سریال مینی سریال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۹۸۲۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ایست‌های بازرسی در تهران؛ نماینده مجلس: این‌ها جزو وظایف عادی فراجا است!

ایست‌های بازرسی به موازات گشت‌های ارشاد در تهران در حال افزایش است.

به گزارش انتخاب، غلامرضا شریعتی، نماینده مجلس، درباره افزایش ایست‌های بازرسی در تهران به خبرنگاران گفت: این مسائل وظایف عادی نیروی انتظامی است و نیازی به هماهنگی با مجلس و نهاد‌ها ندارد. نیروی انتظامی وظیفه دارد برخی جرائم آشکار را پیگیری و با آن‌ها برخورد کند. از مسائل ترافیکی تا حجاب و سرقت و... که جز وظایف نیروی انتظامی است و جامعه مقداری حساسیت غیرطبیعی دارد. نیروی انتظامی در حال انجام وظیفه است و بزرگ کردن این قضیه اتفاق خوبی نیست. این‌ها فرزندان نظم و امنیت جامعه‌ی ما هستند و اگر جلو کارشان بایستیم چه کار کنند؟ اختیارات قانونی را نمی‌توان از نیروی انتظامی گرفت.

او افزود: لایحه‌ی حجاب در کمیسیون خاص خود در حال پیگیریست. من در جریان جزئیات آن نیستم و اعضا کمیسیون باید درباره آن صحبت کنند.

شریعتی درباره نقش دولت در افزایش ایست‌های بازرسی و گشت ارشاد گفت: این موضوعات وظیفه عادی نیروی انتظامی است و از گذشته این وظایف را بر دوش داشته است؛ یک زمان نیروی انتظامی طرح‌های مختلف اجرا می‌کند و به نظر من لازم به هماهنگی با مجلس و دستور جدید نیست. هریک از ما در هر کجا قرار گرفتیم، از خبرنگار تا نماینده مجلس و نیروی انتظامی، یک سری وظایف قانونی داریم که باید به آن عمل کنیم. این انتظار هست که همه در هر قشر و موقعیت خود، رفتار‌های قانونی انجام دهند. اگر قانونی رفتار کنیم نیروی انتظامی هم با برخورد نمی‌کند.

دیگر خبرها

  • ببینید | فجیع‌ترین و بدترین پرونده قتل به روایت یک کارآگاه
  • افزایش ایست‌های بازرسی در تهران؛ نماینده مجلس: این‌ها جزو وظایف عادی فراجا است!
  • تیراندازی نظامیان صهیونیست به سوی خودرو فلسطینی در کرانه باختری
  • صداوسیما بازهم حقوق هنرمندان را نقض کرد/ اعتراض خواننده سرشناس کُرد به استفاده غیرقانونی از آثارش در «نون.خ»
  • ببینید | خنده‌دارترین پرونده سرقت از زبان یک کارآگاه
  • هروی: حاکمیت باید در انتخابات ۱۴۰۴ اندکی نرمش نشان دهد /برای حل مشکلات اقتصادی، درهای کشور برای تعامل با بیرون باز شود
  • آغاز پیش تولید «پایتخت ۷» / تصویربرداری قصه‌های خانواده معمولی از مرداد
  • پیش تولید «پایتخت۷» آغاز شد؛ تصویربرداری قصه‌های خانواده معمولی از مرداد
  • آغاز پیش تولید «پایتخت۷» / تصویربرداری قصه‌های خانواده معمولی از مرداد
  • من خلبان نیستم رسکیومن ارتشم! از سرهنگ بازنشسته هوانیروز  ارتش تا عمو کاووس «نون خ»